Video naar dvd, avi of quicktime

video naar dvd

Het overzetten van video naar dvd komt steeds vaker voor bij VCN. Dat is ook niet verwonderlijk, veel videobanden zijn inmiddels 30 jaar of ouder. De kwaliteit loopt snel achteruit door verdroging van de emulsie en het langere tijd niet afspelen van de banden (doordrukken). Steeds meer storingen en drop-outs zijn het gevolg.
VCN gebruikt bij het omzetten van video naar dvd of harddisk een hoogwaardige time-base corrector waarmee een nieuw syncsignaal wordt geschreven, ruis wordt geëlimineerd en kleur kan worden gecorrigeerd. Het video digitaliseren kan o.a. vanaf:
VHS Videobanden ; Mini-dv ; DV-cam ; HDV ; Micro-dv ; Hi8 ; V8 ; Digitaal8 ; VCC ; Betamax ; U-matic ; BVU ; BVH; Betacam SP ; Digitaal Betacam.

Voor video- en dvd-systemen zijn de televisienormen over de hele wereld verschillend. De drie meest voorkomende normen zijn PAL, SECAM en NTSC. Deze verschillen hebben te maken met het aantal beeldlijnen, aantal beelden per seconden, frequentie en dergelijke. Om een band of dvd uit bijvoorbeeld Nederland goed in Amerika te kunnen bekijken moet deze worden normvertaald. VCN heeft hiervoor een 4:2:2 bi-directionele normvertaler welke in een hoge kwaliteit elk video- en dvd systeem naar de juiste norm kan encoderen. Defecte videobanden kunnen door VCN worden gerepareerd. Onbruikbare stukken worden er tussenuit gehaald. Om te voorkomen dat de (kwetsbare) herstelde band schade kan toebrengen aan de videokoppen van uw recorder, zullen we altijd de videoband naar dvd of harddisk omzetten.

Het overzetten van video naar dvd is bij VCN een dagelijkse bezigheid. 
Naast VHS kunnen we ook de kleinere VHS-C naar dvd, AVI of Quicktime omzetten. Hierbij gebruiken we altijd een timebase corrector voor een optimaal resultaat.
We plaatsen maximaal 130 minuten op een dvd, dit om kwaliteitsverlies door de compressie te voorkomen.

Is een videoband gebroken, dan kunnen we deze eerst repareren. Om beschadiging van de videokoppen van uw recorder te voorkomen, mag u deze band dan niet meer gebruiken.
Ook kunnen videobanden uit bijvoorbeeld Amerika (NTSC) en Frankrijk (SECAM) naar dvd worden overgezet. De kosten voor het video omzetten staan in een overzichtelijke tabel (aan de linkerkant van deze pagina) en op onze prijslijst vermeld.

Laat uw kostbare VHS Videobanden niet verloren gaan!

Wacht niet langer en kom vandaag nog bij ons langs in Soest of verzend uw VHS videobanden inclusief opdrachtbon naar ons toe. Wij zullen uw videobanden snel en in een fantastische kwaliteit digitaliseren naar dvd, avi of quicktime.
ContactgegevensVideobanden Verzenden

Geef hier uw waardering en maak kans op een waardebon van € 50,00!

Plaats hier uw waardering


* veld verplicht