Smalfilm Scanmethode

Bij binnenkomst van een opdracht wordt deze middels een uniek nummer gekoppeld aan een behandelingsrapport.

Alle relevante klant- en materiaalgegevens en de uit te voeren werkzaamheden worden hieraan gekoppeld.
BUDGET-SCAN – prijs al vanaf 0,95 € 0,69 per min. incl. btw – ACTIE!
De Budget-scan geeft u de mogelijkheid om tegen lage kosten smalfilm naar dvd, avi of quicktime te laten scannen. De scan is één op één, d.w.z. met originele kleur en licht instellingen. Uiteraard in de juiste snelheid. Opname direct op een dvd-recorder met een maximum van 120 minuten per dvd.
NORMAL-SCAN – prijs al vanaf 1,25 € 0,99 per min. incl. btw – ACTIE!
De Normal-scan biedt u een uitstekende prijs/kwaliteits verhouding. De transfers kunnen naar alle formaten/systemen worden uitgevoerd. Tijdens het scannen worden er correcties uitgevoerd in kleur en licht.
RESTAURATIE – prijs al vanaf € 1,95 per min. incl. btw
Bij deze scanmethode wordt het beeldmateriaal optimaal gedigitaliseerd en gerestaureerd! In totaal worden 7 stappen toegepast, waaronder geavanceerde kleurcorrectie, het reduceren van stof en schimmel, steadyscene beeldstabilisator, reduceren van grain en noise (beeldruis), optimale scherpte en het elimineren van slechte lassen. Bekijk hieronder een voorbeeld (in fullscreen en hd) om de te doorlopen stappen te bekijken. Klik hier voor meer informatie.
GOLD-SCAN – prijs al vanaf € 2,95 per min. incl. btw
De Gold-scan garandeerd u de hoogst haalbare kwaliteit. Het filmmateriaal wordt vooraf gereinigd, de lassen worden gecontroleerd en eventueel overgemaakt tot een maximum van 15 stuks per 120 meter, zonder extra kosten. Tijdens het scannen worden er correcties uitgevoerd in kleur en licht. Indien nodig maken we gebruik van Steady Scene. Slechte stukken (onscherp, onbedoelde opnamen e.d.) worden uitgemonteerd zodat er een mooi doorlopend geheel onstaat. Eventueel geluid is inclusief. Dvd’s worden voorzien van een luxe hoofdmenu en menu titels.
GOLD+RESTAURATIE – prijs al vanaf € 3,45 per min. incl. btw
U kunt er nu ook voor kiezen om de Goldscan te combineren met de renovatie/restauratie scanmethode voor het allerbeste resultaat! Het beeld wordt zoals hierboven beschreven gerestaureerd en vervolgens wordt er een mooi geheel van gemaakt en gemonteerd.

In alle gevallen worden de films gescand met professionele filmscanners van MWA. Ook bij de Budget-scan en Normal-scan is het mogelijk om het materiaal eerst te laten reinigen of gebruik te maken van Steady-Scene. Dit wordt dan extra in rekening gebracht.
Geef in uw opdracht duidelijk aan welk type scan u wilt, anders wordt altijd
de Normal-scan uitgevoerd.
Geef in de opdracht altijd aan:
– Welke scanmethode moet worden toegepast (budget- normal- res- goldscan)
– Naar welke resolutie de films moeten worden gescand (SD, 2K+, 4K+)
– Naar welk systeem de films moeten worden gescand (dvd, avi, qt, enz.)
– De volgorde van de films
– Staat er geluid op de films
– Wilt u gebruik maken van “Steady Scene”
– Wilt u de films laten reinigen
Kijk hieronder voor een prijsindicatie of download direct de opdrachtbon!

Opdrachtbon

Hoeveel minuten is mijn film ?

Aantal minuten 8mm film

Aantal minuten Super 8 film

smalfilm spoelgrootte
meer info

Prijsindicatie film digitaliseren

8mm en Super 8 ACTIE

16mm film (mag/opt)

16mm film (perfo)

9,5mm film

– minimum berekening is 20 minuten
– prijs is incl. btw en excl. dvd(‘s)

prijsindicatie is excl. eventuele bijkomende werkzaamheden en administratiekosten van € 4,95 per opdracht.
alle prijzen

Kleine 15-meter rolletjes worden tegen berekening op grote spoelen gemonteerd. De aanloopstroken worden er tussenuit gehaald zodat een doorlopend geheel ontstaat. Met een aangegeven volgorde houden we graag rekening, geef deze wel duidelijk met nummers aan! Slechte lassen kunnen storingen veroorzaken tijdens het scannen en worden bij breuk tegen berekening vervangen.

Films kunnen machinaal met een speciale filmcleaner worden gereinigd, dit is echter geen standaard behandeling en gebeurt alleen op verzoek. Als er geluid (mono of stereo) op de films staan (stripe) wordt dit alleen overgeschreven als u dit vermeld. Ook is het mogelijk achtergrondmuziek mee te sturen in de vorm van een audio-cd of cassettetape. Eventueel kunnen wij zorg dragen voor neutrale achtergrondmuziek.

Wilt u het filmmateriaal eerst bekijken of monteren? Bij VCN staan professionele Steenbeck montagetafels voor super 8 en 16mm ter beschikking. Deze kunt u met of zonder bediening huren.