Video-Centrum-Nederland Historie

De geschiedenis van Video Centrum Nederland bv gaat terug naar 1968. In dat jaar werd het bedrijf, toen nog onder de naam Studio Henk Otto, opgericht als filmlaboratorium voor smalfilm en 16mm. Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een toonaangevend filmlab voor het kopieëren en ontwikkelen van filmmateriaal. Het aanbrengen van een geluidsspoor op de film (stripe), renoveren en lakken van films, het monteren van programma’s en noem maar op. Studio Henk Otto was een pionier in de filmwereld en heeft heel wat noviteiten het licht doen zien. Zo was men bijvoorbeeld zeer bedreven in de transfer van video naar 16mm film, in die tijd was videoprojectie nog erg duur en liet de kwaliteit veel te wensen over. Belangrijke opdrachtgevers voor deze dienstverlening kwamen uit Duitsland en Zwitserland.
Een andere specialiteit was het “stripen” van films, dit is het aanbrengen van een geluidsspoor op de film. Andere grote filmlaboratoria als Cinecentrum en het NLF waren hiervoor vaste klant, maar ook via Kodak, Agfa en de fotohandel kwamen veel films binnen voor het stripen en kopieëren. Als één der eerste was het bedrijf al druk doende met het scannen van smalfilm naar video. In de 70-er jaren werd hier al met een flying-spot scanner smalfilms overgezet naar b.v. Philips VCR en BCN voor omroepen en bedrijven.

Het filmlaboratorium is inmiddels verdwenen, de kennis en know-how is gebleven en daar maken we bij het filmscannen dankbaar gebruik van!
De ruim 50 jaar expertise in de behandeling van filmmateriaal heeft ons een grote voorsprong gegeven op de concurrentie.

De modernste apparatuur in combinatie met gespecialiseerde medewerkers garandeerd u een optimaal scanresultaat!