Smalfilm Restauratie

Ons intelligente restauratieproces is voor alle cinéfilms geschikt. Voor elk formaat (8mm, super-8, 16mm en 9,5mm), kleur en zwart/wit. Ondanks alle bewerkingen blijft de filmbeleving absoluut behouden. De beelden worden niet digitaal, uw film blijft film! Dankzij de geautomatiseerde processen is het mogelijk geworden om de restauratie bereikbaar te maken voor de consument. Uw 8mm en super-8 films zijn nu opnieuw te beleven in een ongekende kwaliteit.

In zeven stappen wordt het filmmateriaal digitaal bewerkt, met het fysieke materiaal gebeurt dus niets, het blijft in zijn originele staat.

Voorbeeld Filmrenovatie (bekijk de voorbeelden in hd en fullscreen om het verschil goed te kunnen bekijken)


Stap1: Geavanceerde kleurcorrectie. Kleuren worden weer zoals bedoelt. Kleurzweem en filterfouten worden zo goed mogelijk gecorrigeerd.

Stap 2: Stof verwijderen. Al het zichtbare stof en vuil wordt verwijdert. Een schoon beeld kijkt veel plezieriger, de vaak constant door het beeld springende stofjes, haartjes en ander vuil leiden de kijker af van het beeld.

Stap 3: Grain/noise reductie. Door het reduceren van de zichtbare korrel wordt het beeld rustiger en vooral veel mooier.

Stap 4: Optimale scherpte. Wat er niet in zit, komt er ook niet uit…..of toch?? De digitale filmrenovatie van VCN haalt al het mogelijke uit uw films!

Stap 5: Schimmelreductie. Helaas zien we het steeds meer, films die zijn aangetast door bacteriële werking. Een onomkeerbaar proces dat de film steeds meer aantast. Afhankelijk van de mate van schimmel kan deze grotendeels uit het beeld worden verwijdert.

Stap 6: SteadyScene. Horizontale en verticale onbedoelde bewegingen worden geëlimineerd. Het resultaat is een veel rustiger en plezieriger beeld om naar te kijken.

Stap 7: Onzichtbare lassen. Hinderlijke beeldovergangen door dikke lijmlassen en/of slordige en vuile tapelassen worden weggehaald. Ook hierdoor wordt het beeld fijner om naar te kijken.

Het eindresultaat is leverbaar op dvd, avi of quicktime, in SD, 2K+ of 4K+ HD resolutie. Voor een uur film is ongeveer 13 Gb nodig in SD kwaliteit.

Grote uitdaging voor ons was om dit uitgebreide proces betaalbaar te houden voor de consument, zodat ook amateurfilms kunnen profiteren van deze unieke renovatie. Dat we hier in geslaagd zijn mag blijken uit de aanbieding die we hier in doen:

Het gehele renovatieproces inclusief het scannen van uw films, nu voor slechts …
€ 1,95 per minuut inclusief btw!

Bijkomende kosten: (indien nodig)
Opslaan op dvd, inclusief dvdschijf € 9,95 ( max. 2 uur op een dvd )
Opslaan als AVI of QT op harddisk € 0,30 per Gb ( 1 uur is 13 Gb in SD resolutie)
Per spoelwissel € 1,95
Corrigeren of overmaken lassen € 1,75 per las

Voor alle overige kosten verwijzen wij u naar onze prijslijst.