16mm digitaliseren: 16mm naar dvd, avi of quicktime

16mm digitaliseren: 16mm naar dvd
Veel musea, gemeenten, instellingen, bedrijven en particulieren zijn in het bezit van waardevolle 16mm films. Vaak betreft het oud en broos materiaal.
16mm digitaliseren is vakwerk, daar komt heel wat bij kijken.

Gelukkig heeft VCN 45 jaar ervaring in het bewerken van 16mm filmmateriaal en heeft als geen ander de knowhow in huis om deze films optimaal te scannen en te archiveren. We scannen 16mm naar dvd, maar ook naar digitale bestanden als AVI en Quicktime.

Nieuw! Wij digitaliseren nu ook 16mm films in 2k+ en 4k+ HD resolutie. Klik hier voor meer informatie.

Voor het scannen van 16mm naar dvd heeft VCN een geavanceerde MWA Flashtransfer in huis. Deze unieke machine is geheel sprocketloos. Hierdoor kunnen we 16mm digitaliseren met (zware) perforatieschade. Direct in de juiste snelheid, dus 16 bld/sec, 18 bld/sec en 24/25 bld/sec. Met optisch- en magnetisch geluid. Zowel positief- als negatieffilms kunnen worden gescand, uiteraard met licht- en kleurcorrecties. De scanner kunnen wij aanpassen aan afwijkende beeldkaders zodat het hele beeld ook daadwerkelijk wordt overgezet. Ook super-16 behoort tot de mogelijkheden bij het scannen van 16mm naar dvd. Het is raadzaam om oud filmmateriaal vóór het scannen te reinigen. Dit kan bij Video Centrum Nederland zeer grondig en machinaal gebeuren. Met het scangereed maken worden dan ook de lassen gecontroleerd zodat tijdens het 16mm scannen er geen lassen kunnen breken.
16mm naar dvd avi movOm onbedoelde trillingen en bewegingen te elimineren kunnen we SteadyScene toepassen. Met name voor oud filmmateriaal een uitkomst om een rustig en plezierig beeld te produceren waar men weer volop van kan genieten
Een hoge kwaliteit voor een lage prijs, dat is wat wij u kunnen bieden met de nieuwe Flashtransfer 16mm! Kijk hieronder voor een prijsindicatie of klik hier voor een voorbeeldscan.

16mm film lengte indicatie

Spoel (meter)
en ø in CM
aantal min.
(bij 16 fps)
aantal min
(bij 25 fps)
30mø 9cm
4min3min
120mø 18cm
16min10min
240mø 24cm
33min21min
350mø 30cm
48min31min
480mø 34cm
66min42min
16mm spoelgrootte
meer info

Prijsindicatie  16mm naar DVD

16mm digitaliseren (mag/opt)

16mm digitaliseren (perfo)

– minimum berekening is 20 minuten
– prijs is incl. btw en excl. dvd(‘s)

prijsindicatie is excl. eventuele bijkomende werkzaamheden en administratiekosten van € 4,95 per opdracht.
alle prijzen

Laat uw kostbare 16mm films niet verloren gaan!

Wacht niet langer en kom vandaag nog bij ons langs in Soest of verzend uw 16mm films inclusief opdrachtbon naar ons toe. Wij zullen uw 16mm films snel en in een fantastische kwaliteit digitaliseren naar dvd, avi of quicktime.
ContactgegevensFilms Verzenden

Geef hier uw waardering en maak kans op een waardebon van € 50,00!

Plaats hier uw waardering


* veld verplicht